O nama

Međunarodni Festival uličnih čarobnjaka  – FUČ je festival profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih / komercijalnih kazališta i cirkusa koji se usredotočuju na ulično izvođenje.

Višednevno kuturno-umjetničko događanje prikazati će suvremene pristupe uličnom kazalištu, oslanjajući se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje muzike, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije i sl.

Festival je nastao 2005. godine u Puli i održavao se 6 godina za redom. Na Festivalu je nastupilo preko 100 grupa iz raznih zemalja svijeta. Publika nam je oduvijek bila vrlo sklona i redovno je pratila i sudjelovala u svim programima. Procjenjujemo da je Festival posjetilo preko 50 tisuća ljudi u ovih 6 godina.

2010. godine održan je posljednji FUČ. Festival se gasi prije svega zbog nedostatka financijskih sredstva, a zajedno s time pada i entuzijazam samih organizatora.

U suradnji s Istarskom županijom, Odjelom za kulturu i Turističkom zajednicom grada Novigrada, Festival se ove godine vraća na ulice i trgove grada Novigrada/Cittanova i to 18. i 19. lipnja.

U dva festivalska dana Novigrad postaje Grad čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača, te potaknuti i ostala osjetila kušajući magične delicije lokalnih-autohtonih proizvođača.

Segmentacija povijesnog središta Grada omogućiti će posjetiteljima da po svom odabiru uživaju u izvedbama uličnih čarobnjaka, da urone u čaroban svijet dječje mašte u tematskim parkovima kroz interaktivne radionice namijenjene najmlađima i onima koji se tako osjećaju te da svoje putovanje završe uz glazbeni program.

Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Sav program je besplatan i namijenjen je širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja.

Za sve informacije slobodno nam se obratite na:

c.sesir@gmail.com
Udruga \”Čarobnjakov šešir\” Gajeva 3, 52100 Pula – HR
Back to top